Summerschool Mandala Maximaal 2

Vandaag kregen we opdracht een Zentangle mandala te maken, niet in het midden van het papier maar in de hoek. Daarna moesten we met waterverf de rest van het papier vullen. Liefst in verbinding met de mandala.

Ik begon met de opzet die als voorbeeld werd gegeven. Al snel kwamen er eigen toevoegingen bij. Ineens ontstond een cirkel met bijtjes. Ik besloot het geheel bloemig te houden. De schaduw moet nog worden toegevoegd. maar het zwart inkleuren van verschillende vlakken geeft ook al veel kracht aan de mandala.

Daarna begon het avontuur met waterverf. Ik wilde iets met een honingraat. Ik vond nog enkele insecten tatoeages , die plakte ik in de raat. Er zat er ook een in de mandala. Die heb ik er weer afgegumd, vond het toch een beetje storend. Uiteindelijk tekende ik een grote bij in de raat. Misschien komt er nog schaduw in meteen grafiet potlood, ik zie wel wat er van komt.

#mandalamix

Nog best een klus om schaduw toe te voegen. Maar ik vind het er wel mooier van worden. Vind het nog lastig om te bedenken waar wel of niet te schaduwen.

Summerschool Mandala Maximaal 1

Eerste opdracht: een mandala tekenen met achtergrond. Inkleuren met slechts vier kleuren. Ik gebruikte stiften, dus geen schaduwen of mengen van kleur. Grappig om te merken dat het kiezen van kleur dan toch weloverwogen moet gebeuren, anders heb je al gauw twee dezelfde kleurvlakken naast elkaar.

Voor de achtergrond werd een grid gebruikt. Dat maakt het herhalen van een patroon eenvoudig. Voor mij de eerste keer dat ik het zo gebruik, erg leuk om te doen.

#mandalamix