Tekenen kun je leren……

Er staat genoeg tekst op de tekeningen. Dus minder erbij gezet. Ik wil het boek uitwerken, maar het vraagt even wat meer doorzettingsvermogen merk ik.
Ik krijg steeds meer plezier in bloemen die uitgebloeid raken.
Kies een persoon van tv en zet het beeld stil. Wel leuk om te doen☺️
Van wat foto’s van m’n telefoon nagetekend
Mijn tekenspulletjes op de kast
Op pad met de urban sketchers . Ik had een boekje over het tekenen van mensen. Leuk om uit te proberen.
Dagje oppassen
Ze was boos omdat haar broer iets deed wat haar niet zinde😉
Bloemen van de buren die op huwelijksreis gingen. Nu geniet ik ervan☺️
Teken iets wat transparant is. Morgen nog eens proberen. Mijn geduld is wat minder op het moment. Nog twaalf dagen, dan is het werkboek uit.😇

Astrologische mandala Kreeft

In de cursus waren we aangekomen bij het sterrenbeeld Kreeft. Ik dacht, dat doe ik wel even, dat is mijn eigen sterrenbeeld. In de beschrijving van eigenschappen van de kreeft herken ik veel van mijzelf. Dus ik ging vol goede moed aan de slag. De totem van de kreeft is Specht. Omdat thuis en zorgzaamheid erg bij de kreeft passen kies ik voor een specht die haar jong voedt.

In de bladeren die ik als achtergrond gebruik voor de boom, zet ik verschillende eigenschappen van mijn sterrenbeeld. En dan gaat het mis. De achtergrond is gewoon niet naar mijn zin. Te aanwezig maar toch ook te flets. Na heel veel verschillende kleuren erbij te mengen laat ik het even met rust. Ik geef de boom een rode gloed als schaduw. Dan komt die toch meer naar voren. Dan maak ik de rand erom heen. Ik teken er rozenkwarts en maanstenen in. Dat zijn stenen die bij dit sterrenbeeld horen. Het wordt een zacht geheel. Ik had meer kracht verwacht van mijzelf. Maar het past wel bij mijn levensfase nu, beetje zoekend. Ik besluit als afronding de cyclus van de maan te tekenen. Na enkele vergissingen ( dat blauw laat zich niet gummen) besluit ik de maantjes uit te knippen en op te plakken. Het was een klusje , zal ik maar zeggen. Maar goed, ik verklaar hem af.

Astrologische mandala, tweelingen

Ben je geboren tussen 21 mei en 20 juni dan is je sterrenbeeld Tweelingen.Tweelingen hebben als totem het hert. De kleur geel hoort ook bij dit sterrenbeeld.

Omdat ik met veel verschillende creatieve projecten bezig ben merk ik dat ik de focus op de sterrenbeelden een beetje kwijt ben. Toch wil ik de serie wel graag compleet maken. Dus na lang uitstellen ben ik toch begonnen met de opzet van deze mandala. Gaandeweg kreeg ik er weer plezier in om ook dit sterrenbeeld in beeld te brengen.

Eerst heb ik het hart van de mandala getekend en gekleurd. Zoals bij de andere mandala’s heb ik de totem in het midden gezet. Ik zie het als een zegel in het centrum. Het hert heb ik gevonden als plaatje, dat kon ik natekenen. De rest is eromheen gegroeid tijdens het tekenen. Leuk, ik houd van die mystieke bossen. Het kleuren is ook leuk om te doen. Pas na afronding van het hart heb ik de symbolen en betekenissen in de rand gemaakt. Geel inde achtergrond omdat dat bij de tweeling hoort. De rand daar omheen is gewoon uit fantasie ontstaan.